Voxtron
Voxtron: wereldwijd sterk in oplossingen voor klantencommunicatie Voxtron, een merk van Enghouse Interactive, actief in de telecommunicatie sinds het begin van de jaren negentig, is dé internationale expert in multimedia-oplossingen voor klantenafdelingen en contactcenters.

Voxtron zorgt voor een betere communicatie tussen bedrijven en hun klanten, met state-of-the-art-oplosssingen voor: 

• Outsourced contactcenters, waarbij we het klantencontact optimaliseren dat het outsourced contactcenter verzorgt in opdracht van andere bedrijven of organisaties 
• In-house contactcenters, waarbij we de interne afdeling helpen die het klantencontact verzorgt 
• Bedrijven die gebruik maken van contactcentersoftware, waarbij we iedereen in de organisatie of bedrijf ondersteunen om de klant persoonlijk, snel en correct te helpen. 

DDM Consulting integreert het Voxtron Communication Center naadloos in de telecommunicatie- en IT-infrastructuur van de klant. En past ze aan als de behoeften veranderen.  We gaan voor efficiënte multimediaroutering, korte wachttijden, onmiddellijke klanteninformatie, wachtrijbeheer, informatie over de beschikbaarheid van de agents, etc. We garanderen die vlotte, professionele communicatie met klanten en prospects, een betere samenwerking tussen agents, lagere kosten en een goed management. Focus op kwaliteitsvolle contacten voor de klanten en een hoge return on investment voor het management.